industriële deur

industriële deurWe treffen diverse benamingen aan in de wereld van de bedrijfsdeuren. Een industriële sectionaaldeur wordt namelijk ook wel overheaddeur genoemd of industriedeur of roldeur. Bekijk hier het gehele assortiment. Novoferm bedrijfsdeuren kenmerken zich door een goede prijs/ kwaliteitverhouding. 

 

Voor een kleine bedrijfshal tot een groot distributiecentrum. Van landbouw tot logistiek tot dienstverlening,  kortom voor alle sectoren is er een bedrijfsdeur toepasbaar.

 

De Thermo-bedrijfsdeur is samengesteld uit 45 mm dikke stalen sandwichpanelen. Deze hebben een uitstekende thermische isolatie.  De panelen kunnen van diverse vensters en/of loopdeur worden voorzien, gecombineerd worden met Novolux panelen. De thermo sectionaaldeuren zijn ook leverbaar met microline panelen.

 

De Novolux sectionaaldeur bestaat uit een raamwerk van volledig nieuw ontworpen aluminium profielen. Het paneel is sterker dan ooit. Minder tussenstijlen zorgen voor maximale lichtinval. Een grote diversiteit aan vullingen is mogelijk, waaronder afsluitbare ventilatieroosters. Het bodempaneel is uitgevoerd met een Thermo of Stucco vulling.

 

De Novoferm sectionaaldeur Novolux XL bestaat uit volledig beglaasde secties. Tijdens het openen van de deur draaien de secties weg onder het plafond. Met behulp van torsieveren wordt het deurgewicht uitgebalanceerd, zodat handbediening mogelijk is.

 

De roldeuren zijn samengesteld uit horizontale lamellen van 80 of 100 mm hoog. De lamellen bestaan uit een buiten- en binnenschaal van aluminium met een vulling van CFK-vrij Polyurethaan (PUR) en zijn afwaterend verbonden. Zijdelingse eindstukken voorkomen dat de lamellen onderling kunnen verschuiven. Boven de dagmaat wordt het deurblad opgerold op een stalen wikkelbuis.

 

Tot voor kort werden ingebouwde loopdeuren alleen gebruikt door personen; steek- en palletwagentjes konden onmogelijk de hoge drempel passeren. Met de laagdrempelige loopdeur van Novoferm is dit nu wèl mogelijk en kan de sectionaaldeur gesloten blijven, waarmee onnodig energieverlies wordt voorkomen. De noodzaak voor een aparte loopdeur naast de sectionaaldeur t.b.v. steek- en palletwagens komt hiermee te vervallen.  In nagenoeg elke sectionaaldeur kan een loopdeur worden geplaatst. De loopdeur kan links- of rechtsdraaiend worden uitgevoerd en biedt daardoor een maximum aan flexibiliteit.

 

overheaddeur

industriele deur